Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Ar pasibaigus projektui ugdysime prosocialines vertybes?

2017 m. Švietimo centro direktorė Jurgita Vaitiekūnienė gavusi partnerių pasiūlymą kartu rengti projektą „Prosocialinės vertybės“ šiek tiek sutriko: „O kas gi yra prosocialinės vertybės?“. Tačiau pasitarusios ir vedamos smalsumo sutikome bendradarbiauti.

Pirmoji mūsų paieška siekiant suprasti žodžio „prosocialinės“ reikšmę, žinoma, buvo paieškos sistema „Google“. Deja, 2017 m. ji mūsų lūkesčių nepateisino – lietuviško turinio mes neradome. Antrasis bandymas (Švietimo centro bibliotekos peržiūra) davė pirmąjį rezultatą – Robertos M. Bernus knygoje „Vaiko socializacija“ radome mums labai reikalingos informacijos apie prosocialų elgesį.  Vėliau dar kartą grįžome į interneto platybes, tik šį kartą medžiagos jau ieškojome anglų ir rusų kalba.

Pasimokiusios savivaldžiai sulaukėme ir projekto koordinatorių Stefano Cobelo ir Elenos Mili paramos. Buvo parengta Prosocialinių vertybių chartija, kurią pristatėme Panevėžio rajono švietimo įstaigoms, įsitraukusioms į projekto „Prosocialinės vertybės“ veiklas. Panevėžio rajono Naujamiesčio, Smilgių ir Velžio gimnazijų bei Velžio lopšelio-darželio „Šypsenėlė“ vadovai pasirašydami chartijas sutiko sudaryti savo įstaigose sąlygas prosocialinių vertybių puoselėjimui.

Kitas žingsnis – mokytojų ambasadorių paieška ir profesinis augimas, orientuotas į vertybinį ugdymą, dalyvavimas tarptautiniuose mokymuose Turkijoje ir Bulgarijoje. Projekto partneriai mūsų Švietimo centro atstovus įpareigojo parengti tarptautinę mokytojų kvalifikacijos tobulinimo programą. Uždavinys buvo nelengvas, tačiau bendradarbiaudami su koordinatoriais ir jį sėkmingai pasiekėme, programa buvo ne tik parengta, bet ir sėkmingai įgyvendinta. Pradinio ugdymo mokytojams skirti mokymai vyko Panevėžyje, juose dalyvavo 25 mokytojai iš visų projekto partnerių šalių, jie ne tik mokėsi projekto ekspertų vedamuose mokymuose, bet ir patys vedė įvairias veiklas. Mokymų sėkmę atskleidė mokytojų refleksija ir 2020 m. rugsėjo mėnesį organizuota virtuali baigiamoji projekto „Prosocialinės vertybės“ partnerių konferencija.

Švietimo centro vizija – atvira kaitai, besimokanti organizacija, inicijuojanti švietimo pokyčius. Manome, kad projektas „Prosocialinės vertybės“, viena iš tokių iniciatyvų, kai svarbiausias dėmesys skiriamas mokinio asmenybės ugdymui. Ar pasibaigus projektui Panevėžio rajono įstaigose ir toliau vyks Prosocialinės savaitės, orientuotos į vertybinį ugdymą, priklausys jau nuo projekto dalyvių.

 Velžys 1 3
Velžys 1 3
 Prosoc. Svečiai Naujamiestyje
Prosoc. Svečiai Naujamiestyje

 Velžys 1 1

Velžys 1 1
 

 Smilgiai 3

Smilgiai 3

 Velžys 1 4
Velžys 1 4
 Mokytojai ambasadoriai Šypsenėlė
Mokytojai ambasadoriai Šypsenėlė
 Velžys 1 2
Velžys 1 2
 Smilgiai 1
Smilgiai 1

Plačiau apie projektą: https://psv.europole.org/lt/category/nobody-less-activities/lithuania/.

 

Renata Jankevičienė, Švietimo centro direktoriaus pavaduotoja, projekto ekspertė

Erasmus+“ KA2 programos projektas „Prosocialinės vertybės“ (angl. „ProSocial Values“, Nr. 20171IT02KA201036860) finansuojamas remiant Europos Komisijai.

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 1

Šią savaitę 66

Šį mėnesį 1097

Iš viso 149019

Renginių akimirkos