Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Spalio 23–28 d. Švietimo centro direktorė Jurgita Vaitiekūnienė pakvietė aktyvias Panevėžio rajono ir Panevėžio miesto mokytojas dalyvauti programos „Erasmus+“ KA2 projekto „Kita karta: STEAM standartai“ (NGSS-2020-1-TR01-KA201-094463) tarptautiniuose mokymuose ir konferencijoje Stambule.

Mokytojos lankėsi privačiose ir valstybinėse ugdymo įstaigose, kartu su vietiniais mokytojais vedė veiklas. Mūsų mokytojai nustebo, kad pradinėse klasėse mokosi iki 40 mokinių ir dirba viena mokytoja. Lankėmės Stambulo Validebag gamtamokslinės krypties mokykloje, kurioje mokiniai nuo 8 klasės kryptingai ugdomi gamtos mokslų srityje. Mokyklą remia „Bayraktar“ kompanija, kuri įrengusi laboratorijas šiuolaikiniam ugdymui.

Dvi dienas vyko tarptautinė konferencija, kurioje dalyvavo projekto partneriai iš Kretos, Bulgarijos, Lenkijos, Rumunijos bei Turkijos partneriai ir mokytojai. Konferencija vyko Bilim Üsküdar edukaciniame centre, kurio tikslas ne tik perteikti visuomenei mokslo pasiekimus, bet ir nuo mažens mokyti mokslinio mąstymo.

Į Lietuvos mokytojų organizuojamas dirbtuves „Politika+praktika=STEAM švietimas“ susirinko smalsūs mokytojai, kurie entuziastingai įsitraukė į praktines veiklas.

Mokytojos turėjo galimybę aplankyti įžymiausius Stambulo kultūrinius objektus: Bazilikos vandens saugyklą, Sultono Ahmedo mečetę, Sofijos soborą. Iš Galatos bokšto stebėjo saulėlydį, vakare mėgavosi stebuklingais Stambulo vaizdais iš Bosforo sąsiaurio.

Tarptautinėje veikloje dalyvavo Švietimo centro direktorė Jurgita Vaitiekūnienė, Ramygalos lopšelio-darželio direktoriaus pavaduotoja Raimonda Buoželė, Panevėžio „Vilties“ progimnazijos mokytoja Asta Sakalienė, projekto partnerės Panevėžio „Šaltinio“ progimnazijos mokytojos Reda Maknevičienė ir Jūratė Žiaugrienė.

 Stambulas 2
Stambulas 2
Stambulas 3
Stambulas 3
 
 Stambulas 1
Stambulas 1
Stambulas 6
Stambulas 6
 
 Stambulas 4
Stambulas 4
Stambulas 5
Stambulas 5
 

Daugiau informacijos apie projektą https://ngss.erasmus.site/lt/

Projektas finansuojamas remiant Europos Komisijai.

Švietimo centro direktorė, projekto koordinatorė Jurgita Vaitiekūnienė

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 180

Šią savaitę 2154

Šį mėnesį 5612

Iš viso 156065

Renginių akimirkos