Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Švietimo centro vykdomos tarptautinės programos „Erasmus+“ KA3 projekto „Judėjimas: mokykla be plastiko (SPEM)“ veiklos tęsėsi Veronoje

Balandžio 25–28 d. Švietimo centro direktorė Jurgita Vaitiekūnienė (projekto koordinatorė) pakvietė Velžio gimnazijos 3b klasės komandą: Liepą, Mėją, Lėją, Medeinę, Aleksandrą ir jų mokytoją Jolantą Andriuškevičienę vykti į Veroną (Italijos Respublika).

Ši kelionė – pagrindinis prizas, kurį mokiniai laimėjo dalyvaudami šalies 6–13 metų mokinių ekoprojektų konkurse „Jaunieji mokslininkai gelbsti Žemės planetą“. 

Trečiokai dvejus metus aktyviai dalyvavo Švietimo centro vykdomos tarptautinės programos „Erasmus+“ KA3 projekte „Judėjimas: mokykla be plastiko (SPEM)“. Mokiniai planavo, vykdė ilgalaikes tiriamąsias veiklas, skleidė ekologines idėjas gimnazijoje ir už jos ribų. Ekoprojektų konkursas – baigiamoji šios programos veikla. 

Džiaugiamės, kad Velžio gimnazijos pradinukai turėjo puikią galimybę pažinti svečią šalį iš arti. Italijoje mokiniai gilino tarpkultūrinę kompetenciją. Aplankė Veronos žymiausias istorines vietas: Veronos areną, Piazza delle Erbe aikštę, Lamberti bokštą, Skaligerių kapus, Castelvecchio pilį, funikulieriumi kėlėsi į Švento Petro kalvą ir kt. Nepamirštamą įspūdį mokiniams paliko Gamtos istorijos ir Vaikų muziejai, skanauti itališki tradiciniai valgiai. Dalyvaudami tarptautinėje konferencijoje „The school of cultural migration and social emigration“ trečiokai ne tik sėmėsi tarptautinės patirties, bet ir dalijosi savąja: anglų kalba pristatė savo vykdytą projektą – nugalėtoją „Breaking the ice with fun!“. Konferencijoje dalyvavo mokiniai iš Ispanijos, Portugalijos, Šiaurės Makedonijos, Turkijos, Italijos ir Lietuvos.

Didžiuojamės, kad ši šauni trečiokų komanda nepriekaištingai atstovavo ne tik Velžio gimnazijai, bet ir Panevėžio rajonui bei Lietuvai. 

Vizitas į Italiją – nepamirštama Velžio gimnazijos pradinukų komandos patirtis ir, neabejotinai, puiki motyvacija mūsų mokinių ateities veikloms.

 Vaikai ant scenos
Vaikai ant scenos
 Tik Vaikai
Tik Vaikai
 Su manimi
Su manimi
 su vaikais
su vaikais
 Nugalėtojai
Nugalėtojai
 

 

Jurgita Vaitiekūnienė, Panevėžio rajono švietimo centro direktorė

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 22

Šią savaitę 580

Šį mėnesį 3543

Iš viso 160307

Renginių akimirkos