Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

„Erasmus+“ projekto kursai mokytojams Nicoje

EU1

EU1
2023 m. spalio 8–14 d. Velžio gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui Edita Davidonytė ir anglų kalbos mokytoja Rasa Stakienė dalyvavo „Erasmus+“ projekto „patrAUKli mokykla“ (Nr. 2022-1-LT01-KA122-SCH-000078615) kursuose „The 4Cs: kūrybingumas, kritinis mąstymas, bendravimas ir bendradarbiavimas‘‘ (angl. „The 4Cs: Creativity, Critical Thinking, Communication, Colloboration“) Nicoje, Prancūzijoje. Kursus vedė šarmingas ir puikų humoro jausmą skleidžiantis prancūzas Metju, kuris privertė pažiūrėti į ugdymo procesą jo akimis, per kūrybinę prizmę, suteikiant daugiau kūrybinės laisvės mokiniams bei siekiant, kad mokytojas pajustų didesnį kūrybinį polėkį, „neperdegdamas“ pats.

Parsivežėme tikrai daug naudingos medžiagos ir naujų idėjų – vadinamų „ledų pralaužimo“ veiklų, kaip padėti pirmose pamokose mokiniams pažinti vieniems kitus bei mokytojui sužinoti apie juos, nenaudojant jokių informacinių technologijų ir priverčiant juos atsiskleisti ir nebijoti tai išsakyti. Susipažinome su 21 amžiaus mokinių įgūdžiais ir charakterių bruožais, įtraukties svarba ir jos įgyvendinimu. Mokėmės, kaip reikėtų skatinti mokymosi motyvaciją, gavome naujausių knygų sąrašą ta tema. Mokėmės, kaip skatinti mokinių bendravimo pagrindus, kaip įvertinus žinias skatinti mokinį sukurti kūrybinį produktą. Susipažinome su Einšteino aktyvaus mokymo metodu, skirtu mokyti mokinius spręsti problemas, bei veikla „Klausyk, mąstyk ir galvok“, skatinančia naudoti visus jutiminius pojūčius: klausą, regą, jausmus, skonio receptorius. Išmėginome naujas skaitymo įgūdžių metodikas. Ypač buvome sužavėtos „sumuštinio“ metodu, kurį dauguma taikome, bet, pasirodo, ne taip, kaip dera.

Kiekvieni kvalifikacijos kursai ne tik pagilina mokymo proceso kūrybinį bagažą, patobulina anglų kalbos įgūdžius, padeda surasti bendraminčių kolegų užsienio šalyse, bet kartu ir praplečia kultūrinį geografinį akiratį. Apvažiavome ir apiplaukėme Nicą, apsilankėme nykštukinėje Monako karalystėje, apžiūrėjome Karališkuosius Rūmus, pamatėme, kaip keičiasi sargyba, pavaikščiojome po Greis Kelly Botanikos sodą. Aplankėme Kanus, Grasą, prancūziško stiklo ir Fragonaro kvepalų pradžių pradžią, Antibus ir Grimaldžių rūmuose Pablo Pikaso muziejų su jo išskirtiniais kūriniais, apsilankėme nepaprasto grožio ir jaukumo viduramžių miesteliuose.

 Nica 2
Nica 2
 Nica 3
Nica 3
 Nica 1
Nica 1
 

.

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 27

Šią savaitę 1664

Šį mėnesį 1056

Iš viso 157820

Renginių akimirkos