Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

„Erasmus+“ kursai Kroatijoje

Spartūs klimato pokyčiai nepaprastai keičia mūsų ekosistemą ir gyvenimą. Visuotinis atšilimas gali atrodyti neišvengiamas, tačiau dar yra laiko padaryti poveikį jaunosios kartos mąstysenai, todėl turime imtis veiksmų ir išmokti šviesti kitus apie tvarų gyvenimą. Siekdamos šio tikslo, Dembavos lopšelio-darželio „Smalsutis“ pedagogės parengė „Erasmus+“ projektą „Žalia ateitis“, kuris finansuotas Europos Sąjungos lėšomis. Mokytojos gavo puikią galimybę dalyvauti mokymuose „Professional development course Sustainability ir Education – Introducing Greem and Eco Lifestyles“, kurie vyko 2023 m. rugsėjo 16–22 d. Kroatijoje, Splito miete. Pirmosios į šiuos mokymus vyko ikimokyklinio ugdymo mokytojos metodininkės Ramutė Adomavičė ir Živilė Taločkienė bei direktoriaus pavaduotoja ugdymui Jūratė Baltrušaitienė.

Šie mokymai skirti mokytojams ir švietimo darbuotojams, norintiems tobulėti aplinkosaugos ir ekologinio švietimo srityje. Kursų dalyvės susipažino su klimato kaitos problemomis, su kuriomis susiduria mūsų pasaulis, sužinojo, kaip pritaikyti darnaus vystymosi principus savo mokymo praktikoje. Kadangi kursai vyko gražiame Viduržemio jūros mieste – Splite, tai buvo neįkainojama patirtis nagrinėjant šio regiono biologinės įvairovės svarbą. Kartu su lydinčia lektore dalyvės tyrinėjo miesto apylinkes ir iš pirmų lūpų išgirdo apie daugybę vietinės gamtos grožybių, daugiausia dėmesio skiriant ekologiškam gyvenimo būdui, taip pat metodams, įkvepiantiems jaunus žmones padėti įveikti aplinkos krizę. Mokymai vyko ne tik vidaus, bet ir lauko erdvėse, todėl bendradarbiavimas bei keitimasis asmenine patirtimi su kolegomis iš visos Europos buvo dar įdomesnis ir naudingesnis.

„Professional development course Sustainability ir Education – Introducing Greem and Eco Lifestyles“ mokymų tikslas – tvarios mąstysenos ugdymas ir diegimas mūsų lopšelyje-daželyje. Projekto mokymuose įgytos patirtys, kolegų sėkmės istorijos, pavyzdžiai padės efektyviai įgyvendinti įstaigos strateginius planus – kaip produktyviai išnaudoti erdves žaliajam ugdymui, formuoti tvarią mąstyseną įstaigoje ir įtraukti vaikus į realias veiklas tvarumo klausimams spręsti.

 Kroatija 2
Kroatija 2
 Kroatija 1
Kroatija 1

Mokytoja metodininkė Ž. Taločkienė
Mokytoja metodininkė R. Adomavičė
Direktoriaus pavaduotoja ugdymui J. Baltrušaitienė

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 125

Šią savaitę 1706

Šį mėnesį 5164

Iš viso 155617

Renginių akimirkos