Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Erasmus+ projekto „STEAM via Robotics “  STEAM festivalis Turkijoje

Gegužės 23–25 dienomis Velžio gimnazijos 2b klasės mokinukės Patricija ir Elysia bei mokytojos Edita Davidonytė, Jolanta Andriuškevičienė, Rima Stongvilienė ir Audronė Grinkuvienė dalyvavo baigiamajame Erasmus+ projekto „STEAM  via Robotics“ susitikime, kuris vyko Turkijoje, Ušako mieste.

Pirmoji vizito diena prasidėjo dalyvių sutikimu Gamtos mokslų ir menų centre (UŞAK BİLİM SANAT MERKEZİ). Svajingi ir garsūs turkiškos muzikos garsai ir šaunus mokinių šokių kolektyvas užbūrė savo temperamentingu šokiu. Susipažinę su centru ir apžiūrėję modernias edukacines aplinkas skubėjome į STEAM  pratybas. Mokinės, bendradarbiaudamos tarptautinėse komandose, konstravo robotukus su WeDo2 konstruktoriais, turėjo puikią galimybę patobulinti savo anglų kalbos žinias. Po smagaus darbo vyko sukurtų darbų pristatymas ir išbandymas.

Antroji diena buvo skirta išvykai į Pamukalę – miestą, puikiai žinomą dėl savo terminių baseinų (kur anot legendos grožį puoselėjo Kleopatra), baltųjų terasų, šalia esančio įspūdingo, savo dydžiu ir išlikusiais objektais išsiskiriančio Hierapolio miesto.

Trečioji diena buvo turtinga vizitais į muziejus, kuriuose susipažinome su Ušako praeitimi, istorija ir Turkijos Respublikos įkūrėju bei pirmuoju jos prezidentu Kemaliu Atatiurku. Kupini įspūdžių grįžome į Gamtos mokslų ir menų centrą, kuriame vyko STEAM festivalis. Centro ugdytiniai pristatė savo sukurtus projektus: robotukus, programavimo kalbas, priemones skirtas pamokų sužaidybinimui, virtualios realybės žaidimus ir kt. Šis renginys savo išskirtinumu, įspūdingais mokinių darbais bei didžiuliu mokinių entuziazmu pristatant parengtus projektus sužavėjo visų šalių projekto dalyvius.

Projekto susitikimo metu mokiniai gyveno turkų šeimose, kuriose buvo sudarytos puikios sąlygos sėkmingai patobulinti ne tik kalbinę, bet ir socialinę kompetencijas.

Erasmus+ projektai – tai puikus būdas tobulėti ir pažinti kitų šalių kultūrą, tradicijas bei papročius.

1
1
  10
10
 
13
13
 14
14
 2
2
  3
3
 8
8
 7
7
 
17
17
   

Nuotraukos Jolanta Andriuškevičienė

Rima Stongvilienė
Jolanta Andriuškevičienė

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 125

Šią savaitę 1706

Šį mėnesį 5164

Iš viso 155617

Renginių akimirkos