Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Džiaugsmas švęsti...

„Kiekvienas, kuris nustoja mokytis, pasensta. Nesvarbu, ar jam dvidešimt, ar aštuoniasdešimt. Kiekvienas, kuris mokosi, išlieka jaunas.“ Henris Fordas

Panevėžio rajono Trečiojo amžiaus universiteto (TAU) klausytojai iš 19 fakultetų rinkosi į mokslo metų baigimo šventę Krekenavos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų mažojoje bazilikoje. Suvažiavo, susirinko tiek daug orių, švytinčiais veidais, atviromis širdimis žmonių. Kaip gera, sulaukus garbaus amžiaus, pasijusti „studentais“, pasidžiaugti „studentišku“ gyvenimu.

Šventė neateina savaime... Jai ruošiamės ir kuriame.

Nepaprastą šventinę nuotaiką sukūrė Panevėžio r. švietimo centro direktorė Jurgita Vaitiekūnienė, Švietimo centro direktoriaus pavaduotoja Renata Jankevičienė ir metodininkė Lina Šachova, Velžio fakulteto kuratorė. Šie žmonės geba šventę paversti džiaugsmu ir ramybe.

Neatsiejama šventės dalis yra dovana, kuri byloja: tu mums rūpi, tu mums svarbus... Pažvelkime į mums įteiktas dovanas – laiką ir vietą. Šventės laikas labai tiksliai sudėliotas ir skirtas mums su meile ir džiaugsmu. Prieš savaitę R. Jankevičienė atsiuntė labai mielą, estetišką kvietimą į TAU mokslo metų baigimo šventę ir informaciją apie transportą. Švietimo centro organizatoriai šventei surado ypatingą vietą – Krekenavos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų mažąją baziliką. Prie bažnyčios visų klausytojų laukė ir svetingai su šypsena pasitiko direktorė J. Vaitiekūnienė.

TAU mokslo metų baigimo šventė prasidėjo Šv. Mišiomis, kurias aukojo kleb. mgr. Alfredas Puško. Tai tarsi akistata su Kūrėju išbūti pakilioj šventiškoj nuotaikoj vienas kito akivaizdoje. Šv. Mišios visada labai svarbu, jos persmelkia dieną ir naktį, formuoja laiką. Tas laikas praturtina, visada veda pirmyn ir liks kiekvieno klausytojo atmintyje.

Užbūrė Liūdynės kultūros centro direktorės Karolinos Raziūnienės sugiedotas studentų himnas „Gaudeamus“. Dalyvavo ir garbūs svečiai: Lietuvos Respublikos Seimo narė Guoda Burokienė, Panevėžio rajono savivaldybės meras Povilas Žagunis, Visuomenės sveikatos biuro direktorius Andrius Busila, kurie iš širdies sveikino TAU klausytojus. Švietimo centro direktorė J. Vaitiekūnienė ir meras P. Žagunis 19 fakultetų dekanams įteikė 584 TAU klausytojams diplomus, fakultetų dekanus apdovanojo asmeninėmis dovanėlėmis.

Klausėmės nuostabių kūrinių, kuriuos atliko Panevėžio rajono muzikos mokyklos mokytojai ir mokiniai. Nuostabios melodijos taip pat padėjo sukurti nepaprastą šventinę nuotaiką.

Keletas Velžio fakulteto klausytojų neskubėjo išvykti po renginio, tad dalyvavo Manto Masioko vedamoje ekskursijoje po mažąją baziliką. Jie liko sužavėti ekskursija ir šventės pabaiga.

Džiaugiamės ir nuoširdžiai dėkojame Švietimo centro direktorei J. Vaitiekūnienei, Švietimo centro direktoriaus pavaduotojai R. Jankevičienei ir metodininkei L. Šachovai, kad skatinate mus, senjorus, gyventi aktyviai, negailite savo laiko ir pastangų, dalinatės savo širdies šiluma ir energija, kad mes tobulėtume ir oriai gyventume. Jūsų dėka mūsų gyvenimas tampa gražesnis, įdomesnis, turtingesnis. Mes jaučiamės pastebėti, išklausyti, gerbiami ir įvertinti. Pasak viduramžių vokiečių mistiko Johano Ekharto, svarbiausia malda yra vienas žodis – AČIŪ.

AČIŪ už sukurtą mums, klausytojams, ypatingą Trečiojo amžiaus universiteto mokslo metų baigimo šventę Švietimo centro vadovams – mokytojams, vedliams, nes jūs mus švelniai, subtiliai apkabinate savo idėjomis, pagalba, rūpesčiu ir suvienijate į bendrystę.

TAU Velžio fakulteto dekanė Palma Butkuvienė

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 22

Šią savaitę 398

Šį mėnesį 1925

Iš viso 149847

Renginių akimirkos