Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Lietuvių kalbos dienos gegužės mėnesį

Panevėžio rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje

Panevėžio rajono bibliotekos ekspozicijos „Ėriškių krašto kalbininkai, istorija ir kultūra“, esančios Ėriškių bibliotekoje, virtualus pristatymas.

Ėriškių bibliotekoje kalbininkui Juozui Balčikoniui įrengtas atminimo kambarys. Ekspozicijoje – istorinė medžiaga apie žymaus kraštiečio gyvenimą, asmeniniai daiktai, knygos. Lankytojų dėmesiui – jo vaikystę Ėriškiuose menantys gimtojo kaimo žmonių buities rakandai, profesoriaus iniciatyva pastatytos, globotos ir ilgai jo vardą garbingai nešiojusios mokyklos istorijos dokumentai.

https://www.youtube.com/watch?v=s1MEPQ81ICI

Vidmanta Trečiokienė

Panevėžio rajono Ėriškių kultūros centre

Antrus metus rengiamas šalies jaunųjų pasakų vertėjų, kūrėjų ir iliustruotojų konkursas „Kartą gyveno...“, skiriamas kalbininko, pasakų vertėjo, profesoriaus Juozo Balčikonio gimimo metinėms paminėti. Sulaukta 17 iliustruotojų darbų iš Panevėžio, Akmenės ir Kupiškio rajonų. Kūrėjų konkursui savo kūrybą pristatė dvi Ramygalos gimnazijos mokinės – pasakas „Negražios šlepetės“ ir „Piktadarys Korona“.

Komisija kiekvienoje jaunųjų iliustruotojų kategorijoje skyrė I–III vietas bei specialų komisijos apdovanojimą. Socialinėje paskyroje buvo paskelbta iliustracijų paroda, balsavimu nulemta, kas nusipelnė gauti publikos simpatijų prizą. Jaunųjų kūrėjų pastangas komisija taip pat vertino, tačiau dėl mažo dalyvių skaičiaus prizinės vietos skirtos nebuvo, dalyvės apdovanotos už entuziazmą ir kūrybiškumą.

Panevėžio r. Paliūniškio pagrindinėje mokykloje

Pavasaris gamtoje ir poezijoje

Gegužės mėnesį Paliūniškio pagrindinės mokyklos 5–10 klasių mokiniai dalyvavo biologijos, gamtos ir žmogaus, lietuvių kalbos integruotame renginyje-diskusijoje „Pavasaris gamtoje ir poezijoje“.

Šio renginio metu jie susipažino su žodžio „pavasaris“ sandara ir kilme. Aptarėme, kaip senovėje buvo vadinamas vienas ar kitas pavasario mėnuo, pvz.: balandis – žiedų, karvelio, sultėkio; gegužė – sėmeniu, sėjiniu. Tai sužinoję mokiniai labai nustebo, nes daugelis nebuvo girdėję šių mėnesių senovinių pavadinimų. Kiekviena klasė turėjo išsamiai panagrinėti ir pristatyti kitiems renginio dalyviams kiekvienam mėnesiui būdingus gamtos požymius: kokie augalai ir kada pradeda žydėti, kada parskrenda pirmieji paukščiai. Mokiniai klausėsi įvairių paukščių čiulbėjimo garsų, eilėraščių apie gamtą, aptarė kalendorines pavasario šventes.

Renginį baigėme nuotaikinga „Ežiuko dainele“ apie saulės spindulio kelionę.

Mokytojos Zita Maršantienė ir Rima Gustienė

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 6

Šią savaitę 71

Šį mėnesį 1102

Iš viso 149024

Renginių akimirkos