Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Lietuvių kalbos dienos balandžio mėnesį

Paliūniškio pagrindinėje mokykloje ir Tiltagalių skyriuje

Paliūniškio pagrindinės mokyklos ir Tiltagalių skyriaus pradinių klasių mokiniai „Microsoft Teams“ platformoje jungėsi į virtualų edukacinį susitikimą „Seku seku pasaką“ su Panevėžio Šiaurine biblioteka. Edukacijos metu klausėmės rytmetinių garsinių skaitymų, susipažinome su pasakų rūšimis ir jų reikšmėmis, atsakinėjome į klausimus, diskutavome. Pradinukų virtualus rytas bibliotekoje praėjo linksmai ir išradingai. Dar kartą įsitikinome, kad pasakos suteikia daug netikėtumų, stebuklų, gyvenimo prasmės, vilties ir saugumo.

1–4 klasių mokiniai dalyvavo viktorinoje „Gimtosios kalbos margumynai‘‘. Mokiniai turėjo atlikti užduotis, susijusias su lietuvių kalbos istorija, tautosaka, gramatika. Reikėjo su pasirinkta raide sugalvoti kuo daugiau žodžių, nupiešti žodį, užbaigti patarles, sukurti mįslių, ištaisyti klaidas, paaiškinti žodžių reikšmes. Tokie renginiai plečia mokinių žinias, skatina mylėti, branginti ir puoselėti savo gimtąją kalbą.

Pradinių klasių mokytojos Nijolė Mežiūnienė ir Danutė Lukoševičienė

Švietimo centre

Panevėžio rajono TAU Ėriškių, Naujamiesčio, Smilgių, Raguvos, Uliūnų, Velžio, Dembavos, Bernatonių, Berčiūnų fakultetų klausytojai dalyvavo Vytauto Mačernio skaitymuose, skirtuose Vytauto Mačernio metams.

Kai kurių fakultetų klausytojai ne tik klausėsi Švietimo centro direktoriaus pavaduotojos, lietuvių kalbos mokytojos metodininkės Renatos Jankevičienės paskaitos apie Vytauto Mačernio gyvenimą ir kūrybą bei jos skaitomų eilių, bet ir patys skaitė Vytauto Mačernio eilėraščius. Visus sužavėjo Ėriškių fakulteto senjorų poezijos skaitymai.

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 6

Šią savaitę 71

Šį mėnesį 1102

Iš viso 149024

Renginių akimirkos