Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Lietuvių kalbos dienos vasario mėnesį

4sigutė2

4sigutė2

Naujamiesčio lopšelyje-darželyje „Bitutė“

Vasario 16-osios proga virtualus priešmokyklinio ugdymo „Ežiukų“ grupės vaikų informacinis-muzikinis sveikinimas „Mano tėvynė – Lietuva“ skriejo tėveliams. Vaikai „keliavo“ po Naujamiesčio mstl. S. Dariaus ir S. Girėno gatve, prisimindami garsiuosius lakūnus, „surado“ šimtametį medžių karalių Bakutės ąžuolą, „plaukė“ Nevėžio upe iki Vadaktėlių, „stebėjo“ dar tuščią gandralizdį, žinodami, kad gandras yra Lietuvos nacionalinis paukštis ir jų priskaičiuojama apie 21 000. O kiek dar įdomybių apie Lietuvą „nusiuntėme“ tėveliams: tai ir garsusis Kryžių kalnas netoli Šiaulių, kuriame šiuo metu net apie 200 000 kryžių, ir tai, kad mes gyvename pačiame Europos centre, kurį nustatė prancūzų mokslininkai.

Planingai ir tikslingai organizuotos veiklos, sukaupta informacija paskatino vaikus ir toliau domėtis, didžiuotis savo šalimi ir žinoti, kad „visur gerai, bet namie geriausia...“

Vitalija Magylienė, priešmokyklinio ugdymo mokytoja metodininkė

Paliūniškio pagrindinėje mokykloje

Vykdytas projektas „Rašau žodį LIETUVA“. Mokiniai, naudodami įvairias technikas, rašė žodį „Lietuva“. Labai išradingai iš kaladėlių sudėliojo žodį jungtinės ikimokyklinio ugdymo grupės penkiametis Benas, aplikacijų techniką panaudojo Andrijus ir Gabija (6 metai). Lietuvos vardas suspindėjo gražiausiomis ir šilčiausiomis spalvomis 1–8 klasių mokinių darbuose.

Visus piešinius ir darbelius sudėjome į virtualų filmuką, kurį galėjo peržiūrėti visa mokyklos bendruomenė.

https://www.facebook.com/Pali%C5%ABni%C5%A1kio-pagrindin%C4%97-mokykla-ir-Tiltagali%C5%B3-skyrius-156670984428924

Bibliotekininkė Gintarė Tomkevičienė, istorijos mokytoja Dalia Šedurskienė

Krekenavos lopšelyje-darželyje „Sigutė“

Vyko renginys „Šalis, kurios vardas Lietuva“. Lopšelio-darželio aplinka pasipuošė įvairiais trispalviais akcentais, vaikų darbeliais. Grupėse buvo deklamuojami eilėraščiai, dainuojamos dainos, skirtos Lietuvos valstybės atkūrimo dienai. Patraukliomis formomis vyko pokalbiai apie artimiausią aplinką, įžymias vietas, apie Lietuvos valstybės simbolius, apie svarbiausius istorinius įvykius.

Smilgių gimnazijoje

Ketvirtos klasės mokiniai susipažino su lietuvių tautosaka. Ypač susidomėjo smulkiąja tautosaka: mįslėmis, minklėmis, greitakalbėmis, skaičiuotėmis. Nuotolinėje klasės valandėlėje vyko elektroninė viktorina (https://protumusiai.draugas.lt/G1/9GJ/B8CJZ2A/misliu-tevas-klane-guli) „Mįslių tėvas klane guli“. Buvo smagu, kai pavyko įminti mįsles. Susipažino ir su negirdėtomis mįslėmis, stengėsi jas įsiminti. Ketvirtokai susidomėjo mįslių viktorina, individualiai dalyvavo joje laisvu nuo pamokų laiku, pasidalijo įspūdžiais. Išbandė savo gebėjimus kurti mįsles.

Ėriškių kultūros centre

Iki kovo 25 d. paskelbtas šalies jaunųjų pasakų vertėjų, kūrėjų ir iliustruotojų konkursas „Kartą gyveno…“, skiriamas ėriškiečio kalbininko, pasakų vertėjo, profesoriaus Juozo Balčikonio 136-osioms gimimo metinėms.
https://www.eriskiukc.lt/

Birutė Goberienė, Švietimo centro metodininkė

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 5

Šią savaitę 70

Šį mėnesį 1101

Iš viso 149023

Renginių akimirkos