Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

„RoBy“ projektas pristatytas virtualioje tarptautinėje konferencijoje

Roby Logo

Roby Logo
Visą savaitę Panevėžio rajono švietimo centro įgyvendinamų „Erasmus+“ projektų „Prosocialinės vertybės“ ir „RoBy“ darbo grupių nariai po įprastos darbo dienos skubėjo į virtualią tarptautinę konferenciją „Prosocialinės vertybės“. Virtualios konferencijos organizavimas atvėrė ir naujų galimybių –renginio dalyviai ne tik projektų partneriai iš Europos šalių, bet ir seni konferencijos organizatorių draugai iš Indijos, Jungtinių Amerikos Valstijų ir kitų šalių. 

Konferencijos metu projekto „RoBy“ ekspertė Vaida Šiaučiūnė pristatė pagrindinius projekto tikslus, patyčių Lietuvoje statistiką ir įsipareigojimus kūrybiškai naudojant prosocialinę robotiką bei įgyvendinant įvairias projekto veiklas mažinti patyčias patiriančių vaikų skaičių.

Ekspertės pranešimą sudarė teorinė ir praktinė dalys. Teorinėje dalyje buvo aptarta sąvoka „patyčios“, pateikta statistika bei pristatytos Lietuvoje vykstančios iniciatyvos, skirtos prevencijai: „Veiksmo savaitė BE PATYČIŲ“ (plačiau: https://www.bepatyciu.lt/) ir „Patyčių dėžutė“ (plačiau: https://www.smm.lt/patyciu-dezute). Praktinėje dalyje Vaida Šiaučiūnė pristatė sėkmingus į grupinį darbą ir bendradarbiavimu grįstos aplinkos kūrimą orientuotus robotų panaudojimo pavyzdžius.

Jei ekstremali situacija nesutrukdys, projekto „Roby“ veiklų Lietuvoje koordinatorė, Panevėžio rajono švietimo centro direktorė Jurgita Vaitiekūnienė bei projekto ekspertės organizuodamos pradinio ugdymo mokytojams skirtas praktines veiklas planuoja projektą pristatyti Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO vyksiančioje parodoje „Mokykla 2020“.

Priminsime, kad Panevėžio rajono švietimo centro koordinuojamame projekte „Robotika prieš patyčias – RoBy“ dalyvauja Pažagienių mokyklos-darželio, Velžio lopšelio-darželio „Šypsenėlė“, Naujamiesčio, Krekenavos Mykolo Antanaičio, Paįstrio Juozo Zikaro, Raguvos, Smilgių bei Velžio gimnazijų, Paliūniškio pagrindinės mokyklos mokytojai ir mokiniai.

RoBy projektas 3
RoBy projektas 3
 RoBy projektas 7
RoBy projektas 7
 RoBy projektas 1
RoBy projektas 1
 RoBy projektas 4
RoBy projektas 4
 RoBy projektas 2
RoBy projektas 2
 RoBy projektas 8
RoBy projektas 8
RoBy projektas 6
RoBy projektas 6

 

Renata Jankevičienė, Panevėžio rajono švietimo centro direktoriaus pavaduotoja, projekto „RoBy“ ekspertė

Šis pranešimas atspindi tik autoriaus požiūrį, todėl Komisija negali būti laikoma atsakinga už bet kokį jame pateikiamos informacijos naudojimą.

„Erasmus+“ KA3 projektas ,,Robotika pries patyčias“ („RoBy“, Nr. 612872-EPP-1-2019-1-IT-EPPKA3-PI-FORWARD) finansuojamas remiant Europos Komisijai.

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 16

Šią savaitę 81

Šį mėnesį 1112

Iš viso 149034

Renginių akimirkos