Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Velžio gimnazijos mokytojos įveikė iššūkius Maltoje

Anglų kalba pasaulyje kalba daugiau nei 508 milijonai žmonių, todėl būtent angliškai beveik visuomet pavyks susikalbėti su vietiniais gyventojais nuvykus į svetimą šalį, šią kalbą mokėti yra labai naudinga. Puikiai žinodamos šį faktą trys Velžio gimnazijos mokytojos – Asta Klydžienė, Dalia Kukenienė bei Reda Raštutienė nusprendė mesti sau iššūkį ir penkias dienas mokytis anglų kalbos Maltoje.

Rugpjūčio 25 – rugsėjo 1 d. mokytojos Sliemoje, Maltoje, dalyvavo mokymuose, vykusiuose anglų kalbos mokykloje „Linguatime“. Šie mokymai – tai Velžio gimnazijos įgyvendinamo „Erasmus+“ KA1 projekto „Transformacijos lyderiai – pokyčių iniciatoriai“ dalis. Į anglų kalbos mokyklą „Linguatime“ atvyko mokytojai ne tik iš Lietuvos, bet ir iš Turkijos, Kolumbijos, Rusijos, Vokietijos,   Japonijos bei kitų šalių. Jau aštuntą valandą ryto buvome mokykloje, kurioje pagal testo rezultatus bei gebėjimą dalyvauti pokalbyje buvo nustatytas anglų kalbos žinių lygis bei sudarytos besimokančiųjų grupės. Mokymų metu buvo tobulinamos ne tik gramatikos žinios, bet ir kalbėjimo įgūdžiai. Gramatikos užduotys buvo skiriamos ir namų darbams, kad žinios, įgytos pamokų metu, būtų dar geriau įsisavinamos. Bendravimas su žmonėmis iš skirtingų šalių taip pat buvo naudingas, mat teko įprasti prie skirtingų akcentų, kurie kartais pasunkindavo supratimą, tačiau padėjo lavinti klausą. Penkių dienų kursai buvo itin intensyvūs, o paskutiniąją dieną laikėme testą. Visoms mokytojoms puikiai pavyko jį išlaikyti bei gauti sertifikatus, įrodančius, jog jos pagilino anglų kalbos žinias.

Mokymasis anglų kalbos Maltoje leido iškart panaudoti naujai įgytas žinias. Šioje šalyje ofcialios kalbos yra dvi – maltiečių bei anglų, todėl bene visi gyventojai puikiai kalba angliškai. Susikalbėti anglų kalba teko ne tik kavinėse ar restoranuose užsisakant maistą, bet ir autobusuose perkant bilietus ar tiesiog gatvėje kalbinant žmones ir ieškant istoriškai svarbių vietų. Būtent dėl to mokymasis buvo gerokai efektyvesnis, susietas su praktika. Kartais susikalbėti būdavo sudėtinga, tačiau tai nesužlugdė noro pažinti naują kultūrą. Laisvu laiku apsilankėme Sliemoje, Valetoje, apsilankėme Auksiniame bei Mėlynosios lagūnos paplūdimiuose, ragavome tradicinių maltietiškų patiekalų bei pažinome  kultūros subtilybes.

Kartais Maltos karštis vertė jaustis taip, lyg tirptum. Visgi tai nepanaikino noro tyrinėti Maltą. Apsilankėme Mdinoje, kuri dar vadinama tyliuoju miestu, mat ten yra draudžiamas automobilių eismas, o vienintelė transporto priemonė – arklio traukiama karieta. Kasmet mieste vis mažėja vietinių gyventojų, nes nekilnojamojo turto parduoti negalima kitiems asmenims. Šiame mieste iš tiesų buvo galima suprasti, kas yra tyla,  ir išgirsti tik kitų turistų keliamą bruzdesį. Lankėmės ir visai netoli nuo Mdinos esančiose Šventojo Pauliaus katakombose, kurios yra vienos didžiausių visoje Maltoje. Lankydamiesi katakombose daug sužinojome apie Maltos istoriją bei vietinių žmonių laidojimo papročius.

Dalyvavimas „Erasmus+“ KA1 projekto „Transformacijos lyderiai – pokyčių iniciatoriai“ mokymuose padėjo pagilinti anglų kalbos bei istorijos žinias, leido išbandyti naujus mokymo metodus, kuriuos pritaikysime ir savoje praktikoje.

 Malta 2

Malta 2

 

Malta 1

Malta 1
 

 

   
Malta 3
Malta 3
Malta 4
Malta 4
   


„Erasmus+“ KA1 projektas „Transformacijos lyderiai – pokyčių iniciatoriai“ (Nr.2018-1-LT01-KA101-046722) finansuojamas remiant Europos Komisijai

Velžio gimnazijos istorijos mokytoja metodininkė Asta Klydžienė,
bibliotekos-informacinio centro vedėja Dalia Kukenienė,
pradinių klasių mokytoja metodininkė Reda Raštutienė

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 23

Šią savaitę 88

Šį mėnesį 1119

Iš viso 149041

Renginių akimirkos