Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Individualios mokinio pažangos matavimas Biržų „Saulės“ gimnazijoje

Panevėžio rajono gamtos mokslų mokytojai mokinių pavasario atostogų metu lankėsi Biržų „Saulės“ gimnazijoje. Fizikos mokytoja ekspertė Astra Korsakienė jau gerą dešimtmetį fiksuoja mokinių daromą pažangą. Profesine patirtimi mokytoja pasidalino su fizikos, chemijos ir biologijos mokytojais. Pristatė mokinių kontrolinių darbų segtuvus, kuriuose laikomi visi mokinių darbai ir lentelės, klaidų analizės.

Mokytoja naudoja pagal Bendrąsias Programas susikurtas lenteles, kuriose išdėstyti svarbiausi, esminiai klausimai dalyko supratimui, pvz., fizikiniai dydžiai ir jų matavimo vienetai, formulių pertvarkymas, uždavinių sprendimas ir pan. Pamokoje mokinys gali įsivertinti naudodamasi šiomis lentelėmis. Lentelės paliekamos klasėje ir mokytoja pgal mokinių įsivertinimus gali paskirti individualius namų darbus. Mokiniai atliktus namų darbus ufotografuoja ir siunčia mokytojai, kuri iki pamokos išsiunčia mokiniui ištaisytą namų darbą su pastabomis.

Mokytoja kaupia medžiagą, reikalingą namų darbų aptarimui klasėje. Naudoja interaktyvią lentą, kurios galimybių išmanymą pademonstravo ir seminaro metu. Nuolat naudojama pažangos fiksavimo sistema leidžia pačiam mokiniui tiksliai žinoti, ką jis moka ir ką dar reikia išmokti, pačiam išsikelti ugdymosi tikslus. Mokytojas taip pat gali įsivertinti savo darbo rezultatus – gal pasirinktas naujos pamokos dėstymo metodas buvo neveiksmingas, jei visa klasė daro panašias klaidas, gal tam tikrus dalykus reikia pakartoti ir pan.

Fizikos mokytoja ekspertė Astra Korsakienė mums paliko puikų įspūdį ir dėl šmaikštaus žodžio, ir dėl žaismingų mokymo metodų naudojimo ir, aišku, dėl kruopštaus sistemingo darbo. Biržų „Saulės“ gimnaziją palikome su viltimi, kad mokinius galime „išmokyti ne visko, o kai ko“ ir svarbu, kad tą žinotų ir patys mokiniai.

Saulėtą, gražią dieną Biržuose dar aplankėme pilį-muziejų, kur susipažinome su puikiomis edukacinėmis erdvėmis, išmoningai įrengtomis ekspozicijomis, kurios vaizdžiai pasakoja apie įdomią istorinę praeitį ir laukia mokinių ekskursijų.

Lankėmės Kirkilų apžvalgos bokšte, nuo kurio atsiveria puikus vaizdas į nesuskaičiuojamus ežerėlius – karstines įgriuvas, uždengtas ledu. Džiaugėmės, kad diena praėjo įdomiai ir naudingai.

Gamtos mokslų metodinės grupės pirmininkė Almonė Šalkauskienė

Grįžti atgal

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 23

Šią savaitę 88

Šį mėnesį 1119

Iš viso 149041

Renginių akimirkos