Balandžio 22 d. Panevėžio rajone lankėsi Vilniaus universiteto Komunikacijos fakulteto prof. dr. Rimvydas Laužikas.
Profesoriaus paskaitoje dalyvavo Panevėžio r. TAU Velžio fakulteto klausytojai, smalsiausi Velžio gimnazijos mokytojai, Švietimo centro atstovai.
Rimvydas Laužikas klausytojus sužavėjo įtaigiu bei profesionaliu pasakojimu apie Oginskių dvaro virtuvę. Sužinojome, kad Oginskių dvare būdavo trijų tipų pietūs, kurie priklausė nuo maisto ir svečių kiekio bei kultūrinės programos. Mėgstamiausi didikų patiekalai buvo gaminami iš kalakutų, kaplūnų, volungių bei lakštingalų. Profesorius vaizdingai atkleidė daugybę istoriniais faktais pagrįstų Oginskių dvaro virtuvės paslapčių.
Dėkojame prof. dr. Rimvydui Laužikui už padovanotą puikią paskaitą ir numatytas kitas bendradarbiavimo galimybes.
RENATA JANKEVIČIENĖ, Švietimo centro direktoriaus pavaduotoja