Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2014-11-25 Naujamiesčio vidurinės mokyklos projekto „Erasmus+“ dalyvių vizitas į Maltą

Panevėžio rajono Naujamiesčio vidurinė mokykla laimėjo „Erasmus+“ projektą, kurį remia Europos Komisija, o Lietuvoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas. 2014 m. paskutinę spalio savaitę antroji mokytojų grupė (Asta Auksutienė ir Audronė Dailidienėnė) išvyko tobulintis į Maltos Respubliką.

Gražus kraštovaizdis, uolėtos pakrantės, ramios įlankos, smėlėti paplūdimiai ir skaidri jūra. Šaliai priklauso Maltos, Gozo, Comino bei negyvenamos Cominetto ir Filfla salos, o jų bendras plotas siekia vos 316 km². Maltoje gyvena 410 tūkst. gyventojų, 98% – katalikai, todėl šalyje yra daugiau nei 360 bažnyčių. Maltos valstybinės kalbos – anglų ir maltiečių. Maltiečių kalbai būdingas arabų ir italų kalbų mišinys. Maltos klimatas tipiškas Viduržemio jūros regionui – vasaros yra šiltos ir sausos, o žiemos – švelnios ir drėgnos.

Maltos sostinė ir svarbiausias jūrų uostas – Valleta (virš 7 tūkst. gyventojų), kultūros ir komercijos mišinys. Čia labai daug mažų katedrų, muziejų, galerijų bei sodų. Šv. Jono katedra čia atlieka ypatingą vaidmenį – ji ženklina viso miesto architektūrą. Taip pat pro keliautojo akį negali praslysti didingi Ordino Didžiųjų magistrų rūmai, kuriuose šiandien dirba Maltos prezidentas bei parlamentas, kaip ir Šv. Povilo bažnyčia, sauganti Šv. Povilo relikvijas. Per šimtmečius Valetos uostas buvo laikomas vienu geriausių ir saugiausių gamtos prieglobsčių Viduržemio jūros regione. Maltos kruiziniai terminalai yra vos už 20 minučių kelio nuo Maltos tarptautinio oro uosto. Valetoje visus žavi senamiestis, uostai, bažnyčios, pagal muziką šokantys fontanai.

Malta – nedidelė Viduržemio jūros valstybė, esanti pusiaukelėje tarp Sicilijos ir Šiaurės Afrikos pakrantės. Gražus kraštovaizdis, uolėtos pakrantės, ramios įlankos, smėlėti paplūdimiai ir skaidri jūra. Šaliai priklauso Maltos, Gozo, Comino bei negyvenamos Cominetto ir Filfla salos, o jų bendras plotas siekia vos 316 km². Maltoje gyvena 410 tūkst. gyventojų, 98% – katalikai, todėl šalyje yra daugiau nei 360 bažnyčių. Maltos valstybinės kalbos – anglų ir maltiečių. Maltiečių kalbai būdingas arabų ir italų kalbų mišinys. Maltos klimatas tipiškas Viduržemio jūros regionui – vasaros yra šiltos ir sausos, o žiemos – švelnios ir drėgnos.

Maltos miestelyje St.Julian’s, kuriame mes apsistojome, iki ESI mokyklos tik 20 min. kelio. Paskaitos prasidėdavo 9.00, baigdavosi 15.00. Per pietų pertraukėles ragaudavome tradicinius maltiečių patiekalus. Naudodami įvairius mokymo metodus ne tik gilinome anglų kalbos gramatikos, tarimo įgūdžius, bet ir keitėmės pedagogine informacija bei žiniomis. Kartu anglų kalbos žinias tobulino ir mokytojos iš Lietuvos, Lenkijos, Slovakijos, Rusijos. Džiaugiamės, kad galėjome tobulinti ne tik anglų kalbos žinias, bet ir bendrakultūrines, bendrąsias kompetencijas. Parsivežtos žinios ir patirtis pamokas padarys įvairesnes ir įdomesnes.

Geografijos mokytoja A. Auksutienė, matematikos mokytoja Audronė Dailidėnienė

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 51

Šią savaitę 1033

Šį mėnesį 2006

Iš viso 152459

Renginių akimirkos