Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2015-04-27 Panevėžio rajono švietimo centrui – 20

Dvaras visada buvo intelektualių pašnekesių vieta. Balandžio 23 d. į Bistrampolio dvare vykusią 20-ies metų jubiliejaus šventę gausų būrį svečių ir bendraminčių sukvietė Panevėžio rajono švietimo centro kolektyvas.

Apie besikeičiantį pasaulį ir mokytojo pašaukimą, trapią mokinio sielą ir kilnią mokytojo misiją su dvaro svečiais šnekučiavosi filosofas, eseistas, kultūros kritikas Leonidas Donskis, rašytojas, teatro ir kino režisierius, bardas Vytautas V.Landsbergis, žurnalistė Lidija Laurinčiukienė. Šventės dalyvius sveikino Švietimo centro direktorė Jurgita Vaitiekūnienė.

Sutikdami svečius dvaro ponas ir ponia dovanojo du Švietimo centro 20-ies metų jubiliejaus proga parašytus atvirus laiškus. Norime pasidalinti šiais laiškais su mūsų svetainės skaitytojais, nes juose atsispindi visa Švietimo centro veiklos prasmė.

 

Laba diena, mielos ir gerbiamos, buvę ir esamos, Švietimo centro darbuotojos!

Niekada nerašiau Jums Tikro laiško – tik trumpus elektroninius, darbinius, informacinius laiškučius. Šiandien, sveikindama Jūsų kolektyvą artėjančio jubiliejaus proga, rašau laišką.

Daugelį dalykų gyvenime esame linkę lyginti. Jeigu žmogų sveikintume su dvidešimtuoju gimtadieniu, džiaugtumėmės jo jaunyste, linkėtume svajonių išsipildymo, nes žmogui dvidešimtmetis tai tik jo savarankiško gyvenimo pradžia su dar laukiančiais džiaugsmais, rūpesčiais, pergalėmis ir nusivylimais. Įstaigai keliame visai kitokius reikalavimus. Naujai įsikūrusi įstaiga visiems suinteresuotiesiems sužadina smalsumą. Kokia tai įstaiga? Kuo ji mums bus naudinga? Ko iš jos galime laukti ir tikėtis?

Laikas pražingsniavo septynmyliais žingsniais ir štai šiandien dėkodama Jums, rašau.

Per dvidešimt gyvavimo metų supratau, kai tai pažangi, skleidžianti inovacijas ir jas priimanti iš kitų, atvira žmonėms ir kaitai, kultūringa įstaiga. Naudą galima įvardinti suskaičiavus kiekvieno mūsų turimus pažymėjimus, rodančius, kokia informacija, žiniomis, aktualijomis, centro surengti seminarai, mokymai, konferencijos, studijos mus praturtino. Galima suskaičiuoti ir tai, kiek kartų kiekvienam iš mūsų, panorusių pasidalyti savo gerąja darbo patirtimi, buvo atvertos durys, suteikta pagalba, paskatinimas. Kiek kartų turėjome galimybę susitikti su išmintingais lektoriais, iškiliomis asmenybėmis, kurios paliko neišdildomą įspūdį.

Tegul tai, kas mūsų lauks vėl pravėrus centro duris, išlieka intriguojančia paslaptimi, kad eilinį kartą nustebtume, apsidžiaugtume, žavėtumėmės Jūsų kūrybingumu, išradingumu, gebėjimu išgirsti mūsų pageidavimus. Siunčiu šilčiausius sveikinimus Jūsų jubiliejaus proga.

Ramutė Skrickienė, Panevėžio r. Naujamiesčio lopšelio-darželio „Bitutė“ direktorė

 

Mielieji!

Tikriausiai daugelis iš Jūsų užvėrę mokyklos duris ar rankose džiaugsmingai laikydami išsvajotąjį aukštojo mokslo diplomą galvojote: „Na štai, baigiau mokslus!“ Tačiau metams bėgant supratote, kad gyvenimas kasdien priverčia žengti į priekį, įveikti naujus iššūkius ir nuolat mokytis.

Dvidešimt metų Panevėžio rajono švietimo centro kolektyvas yra kartu su Jumis. Dalyvavimas mūsų organizuojamuose seminaruose, paskaitose, konferencijose, projektuose Jums leidžia dalintis patirtimi, padeda susipažinti su Lietuvos švietimo naujovėmis, sužinoti, kas naujo vyksta kitų šalių švietime.

Suomijos, vienos iš pažangiausių švietimo sistemų, pavyzdys įrodo, kad mokytojų kvalifikacijos tobulinimo institucijos yra ypač svarbios. Nuo 2020 metų suomiai keičia įprastą mokymąsi integruotu. Tačiau ne mažiau svarbu ir tai, kad, likus iki radikalios pertvarkos pradžios penkeriems metams, net 70 procentų mokytojų jau dalyvavo mokymuose ir susipažino su naująja programa. Taigi mokytojų kvalifikacijos tobulinimo institucijos padeda mokytojams pasiruošti naujiems XXI amžiaus išbandymams.

Tačiau mes siekiame ne tik sužadinti Jūsų protą, bet ir praturtinti dvasią. Oi, kokie mieli mums vieno metodinio būrelio pirmininko planuojant naujų mokslo metų veiklą ištarti žodžiai: „O ką planuojame savo sielai?“ Džiaugiamės, kad organizuodami susitikimus su iškiliomis asmenybėmis, vykdydami edukacines išvykas, suburdami švietimo bendruomenę galime praturtinti Jūsų sielas.

Jau dveji metai mums rūpi ne tik mokytojų, bet ir visų Panevėžio rajono suaugusiųjų tobulėjimas. Viena iš Švietimo centro krypčių – anglų kalbos mokymas. Manau, nepaneigsite, kad norint suvokti pasaulio įvykius nebepakanka mokėti tik gimtąją ir kaimyninės šalies kalbas. Perspektyvinė mūsų kryptis – šeimos švietimas. Juk tik brandžioje šeimoje galima išugdyti tvirtą vertybių sistemą turintį jaunuolį.

Renata Jankevičienė, Švietimo centro direktoriaus pavaduotoja

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 71

Šią savaitę 370

Šį mėnesį 1897

Iš viso 149819

Renginių akimirkos