Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

Vis daugiau mokyklų renkasi produktyvųjį mokymąsi

Šių mokslo metų pradžia ypatinga keletui šalies mokyklų – jos rugsėjį pasitiko atverdamos produktyviojo mokymosi klases, į kurias susirinko mokytis „kitaip“ norintys devintokai.

Išbandyti šią ugdymo naujovę pasiryžo Jonavos jaunimo, Prienų „Revuonos“ pagrindinės, Ukmergės Užupio pagrindinės, Telšių suaugusiųjų mokyklos, Kauno Aleksandro Stulginskio mokyklos-daugiafunkcio centro, Ukmergės r. Siesikų gimnazijos, Kėdainių suaugusiųjų ir jaunimo mokymo centro bendruomenės, patikėjusios JAV ir Europoje pripažinta produktyviojo mokymosi idėja.

Beveik 70 mokinių nusprendė mokytis pagal produktyviojo mokymosi modelį, kai 3 dienas per savaitę jie mokysis mokykloje, o likusias 2 – praktinio mokymosi vietose (privačiose įmonėse, viešojo sektoriaus įstaigose, organizacijose ir pan.). Jų įvairovė nemaža – nuo individualių ūkių, girininkijų, sveikatos priežiūros centrų iki viešųjų bibliotekų, vaikų darželių, parduotuvių ir paslaugų centrų, viešbučių ar žirgynų. Jaunuoliai, pasirinkę jiems įdomią praktinio mokymosi vietą, veiklą joje sies su pamokose girdima teorija ir atvirkščiai, atliks užduotis ir projektinius darbus, susijusius su praktinio mokymosi vieta ir jos ypatumais. Per dvejus mokslo metus kiekvienas mokinys išbandys 6 skirtingas praktinio mokymosi vietas, o mokymasis produktyviojo mokymosi grupėje baigsis 10 klasės pasiekimų patikrinimu. Po jo mokiniai galės tęsti mokymąsi siekdami vidurinio išsilavinimo ar profesijos.

Priėmusios sprendimą taikyti naują mokymosi modelį mokyklos produktyviojo mokymosi diegimui pradėjo rengtis nuo 2014 m. lapkričio. Jos dalyvauja metus trunkančiuose produktyviojo mokymosi mokytojų ir visos mokyklos bendruomenės mokymuose, kuriuos organizuoja Švietimo ir mokslo ministerijos Švietimo aprūpinimo centras kartu su Panevėžio rajono švietimo centru, siekdami 2012–2015 m. vykdyto „Alternatyviojo ugdymo“ projekto rezultatų tvermės ir sklaidos.

Birželio 25 d. švietimo ir mokslo ministrė A. Pitrėnienė savo įsakymu Nr. V-680 patvirtino Produktyviojo mokymosi organizavimo tvarkos aprašą ir sąrašą mokyklų, kurios juo vadovaujasi 2015–2016 ir 2016–2017 mokslo metais. ŠMM vadovybė, pritardama produktyviojo mokymosi plėtrai, siekia mažinti anksti iš švietimo sistemos pasitraukusių ir pagrindinio ugdymo programos nebaigusių mokinių skaičių; atveria naujas galimybes mokinių mokymosi pasirinkimams, savęs išbandymui realiose gyvenimo situacijose, geresniam būsimos profesinės karjeros projektavimui, o tuo pačiu ir mokyklos bei darbo rinkos bendradarbiavimui.

Produktyvusis mokymasis kaip edukacinė naujovė Lietuvos švietimo sistemoje 2012–2014 m. buvo sėkmingai diegiama trijose Lietuvos mokyklose, įtraukė net 48 įvairaus dydžio įmones, organizacijas, bendroves. Nuo šių mokslo metų produktyvusis mokymasis prieinamas dar didesniam mokinių skaičiui.

Daugiau informacijos svetainėje www.alternatyvusisugdymas.lt, tel. 8 5 264 9478.

ŠAC Projektų administravimo skyriaus inf.

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 57

Šią savaitę 356

Šį mėnesį 1883

Iš viso 149805

Renginių akimirkos