Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2015-02-02 Svečiuose pas Gražinos ir Vidmanto Grigaliūnų šeimyną

Panevėžio rajono socialiniai pedagogai aplankė vienintelę rajone veikiančią Gražinos ir Vidmanto Grigaliūnų šeimyną.

Panevėžio rajono socialiniai pedagogai aplankė vienintelę rajone veikiančią Gražinos ir Vidmanto Grigaliūnų šeimyną. Šeimoje šiuo metu auga 16 vaikų, tačiau kelio į gimtuosius namus nepamiršta ir jau išvykę, savo šeimas sukūrę vaikai.

Sutikusi pedagogus Gražina aprodė gyvenamąsias šeimos patalpas, vaikų kambarius, o vėliau pakvietė į svetainę. Čia ant sienų kabojo ne viena padėka, garbės raštai už nuopelnus nepailstantiems Gražinai ir jos vyrui, kurie pamestais, atstumtais vaikais rūpinasi daugiau nei 25 metų. Moteris teigia, kad tai daryti nėra sunku. Visa tai ateina iš širdies. Jau nuo mažų dienų moteriai patiko būti su vaikais, ji mieliau leisdavo laiką su jais nei su bendraamžiais.

Kadangi socialiniai pedagogai mokyklose yra vaikų advokatai, patarėjai, o kartais pabūna ir už tėtį ar mamą, todėl Gražinos problemos ir rūpesčiai jiems taip pat nėra svetimi. Socialiniai pedagogai stebėjosi valdžios abejingumu, kurie įstatymiškai tik smukdo šeimynas, užuot palaikę ir pasidžiaugę, kad yra Lietuvoje žmonių, norinčių, kad vaikai turėtų tikrus namus, mamą ir tėtį. G. Grigaliūnienė teigia, kad esant tokiai tvarkai ir toliau, šeimynos Lietuvoje, išnyks. Jų ir dabar pakankamai mažai. Tiesa, kaimyninėje Latvijoje jų yra tiek, kad užtektų vienos rankos pirštų suskaičiuoti.

Pasidžiaugę vieni kitų daromais gerais darbais, palinkėjome stiprybės, atkaklumo savo nelengvuose darbuose. G. Grigaliūnienė paragino daryti gerus darbus ir tikisi, kad ateityje Panevėžio rajone šeimynų atsiras ir daugiau, tuomet ir spręsti problemas būtų paprasčiau.

Panevėžio rajono socialinių pedagogų metodinio būrelio pirmininkė Giedrė Šuminskaitė

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 69

Šią savaitę 368

Šį mėnesį 1895

Iš viso 149817

Renginių akimirkos