Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2014-11-24 Panevėžio rajono švietimo centras parodoje „Mokykla be sienų 2014“ pristatė vykdomas programas ir projektus

mokykla 1

mokykla 1
   mokykla 2
mokykla 2
   mokykla 3
mokykla 3
   mokykla 4
mokykla 4

Lapkričio 22–23 d. parodų ir kongresų centre „Litexpo“ buvo pristatyta programa „Kūrybinio mąstymo lavinimas taikant dr. Edward de Bono kūrybinio mąstymo įrankius“ ir tarptautinis Grundtvig mokymosi partnerystės projektas „Suaugusiųjų švietimo gairės artėjant 2020-iesiems“ (projektas finansuojamas iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas).

Lapkričio 22 d. pristatydama programą „Kūrybinio mąstymo lavinimas taikant dr. Edward de Bono kūrybinio mąstymo įrankius“ Irena Sabaliauskienė žaismingai klausė dalyvių, kaip jie vertintų idėją, jog žmonės darbe privalo segėti ženklelius, rodančius jų nuotaiką. Taip ji pradėjo kūrybinio mąstymo pamoką. Vėliau I.Sabaliauskienė akcentavo, kad kūrybinis mąstymas suteikia naujų galimybių, padeda suvokti ne tik tai, kas yra, bet ir tai, kaip galėtų būti. Mokytojas, lavindamas mąstymo įgūdžius, kartu pastūmėja mokinį imtis jį dominančios veiklos ir įgalina sieti žinias su praktiniu patyrimu. Tokią galimybę suteikia kvalifikacinė programa „Kūrybinio mąstymo lavinimas taikant dr. Edward de Bono kūrybinio mąstymo įrankius“.

Lapkričio 23 d. Jurgita Vaitiekūnienė ir Renata Jankevičienė moderavo diskusiją „Suaugusiųjų savanorystė švietime“. Norėdama diskusijos dalyvius išsamiau supažindinti su savanorystės idėjomis J.Vaitiekūnienė skaitė pranešimą „Lyderystė kaip savanorystę skatinantis veiksnys“. Švietimo centro direktorė pristatė 2011 m. atliktus tyrimus, kurie atskleidžia, kaip savanoriška veikla Lietuvoje pasiskirsto pagal sritis: sveikatos priežiūra – 27%, socialinė pagalba –21%, stichinės nelaimės – 20%, aplinkos tvarkymas –18 %, kultūra – 9 %, švietimas – 5%. Renata Jankevičienė pristatydama Švietimo centro vykdomus tarptautinius projektus ypatingą dėmesį skyrė 2012–2014 m. įgyvendinto projekto „Suaugusiųjų švietimo gairės artėjant 2020-iesiems“ rezultatams. Vienas iš jų – susipažinimas su Senjorų mentorystės programa, vykdoma Vengrijoje. R.Jankevičienė teigė, kad Vidurio ir Rytų Europoje kilo socialinis judėjimas, įtraukiantis senjorus į popamokinės veiklos programas, ugdančias mokinių skaitymo gebėjimus. Po pristatymų vykusioje diskusijoje Švietimo centro savanoris Vaclovas Krikščiūnas kalbėjo apie tai, jog skaitymo gebėjimus ugdančios senjorų programos, jo nuomone, būtų labai aktualios ir Lietuvoje. Diskusijoje dalyvavusi Kaišiadorių švietimo centro direktorė Kristina Dzeventlauskienė pritarė, jog Senjorų mentorystės programos įgyvendinimas aktualus ne tik Panevėžyje, bet ir visoje Lietuvoje. Diskusijos dalyvė – savanorė Liucija Šiaučiūnienė akcentavo, jog Lietuvoje savanorystė švietime nėra labai populiari, kartais aplinkiniai netgi nesupranta noro savanoriauti.

Džiaugiamės, kad savo nuomonę apie savanorystę ir mentorystę labai argumentuotai išdėstė ir Kaišiadorių abiturientės. Visus privertė nusišypsoti mažiausias diskusijos dalyvis, dar nemokantis skaityti, tačiau tvirtinantis, kad jis norėtų mokytis kartu su senjoru. Diskusijoje dalyvavęs Lietuvos tėvų forumo (LTF) tarybos pirmininkas Audrius Murauskas skatino diskusijos dalyvius kartu ieškoti galimybių Senjorų mentorystės programos įgyvendinimui Lietuvoje.

Panevėžio rajono švietimo centras dėkoja parodos „Mokykla be sienų 2014“ organizatoriams, suteikusiems galimybę plačiajai visuomenei pristatyti savo veiklas, ir renginių dalyviams, susipažinusiems su mūsų vykdomomis programomis bei dalyvavusiems diskusijoje „Suaugusiųjų savanorystė švietime“. Tikimės, kad savanorystės švietime idėjos pasklis po visą Lietuvą ir po keleto metų savanorių švietime bus daug daugiau nei dabar.

Birutės Savickienės nuotraukos

Renata Jankevičienė

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 130

Šią savaitę 1493

Šį mėnesį 2466

Iš viso 152919

Renginių akimirkos