Map
Facebook
Žemėlapis
PRŠC PPT padalinys
Pedagoginės psichologinės tarnybos padalinys
Metodinė veikla
Mokytojų metodinių būrelių veikla
TAU
Trečiojo amžiaus universitetas
SPORTAS
Sporto renginiai
Projektai
Švietimo centro projektai
Registracija
Renginių kalendorius, registracija į renginius

2014-01-25 Suaugusiųjų mokymas Ispanijoje

2014 m. sausio mėnesį Mursijoje (Ispanija) vyko Panevėžio rajono švietimo centro vykdomo Grundtvig mokymosi partnerystės projekto „Suaugusiųjų švietimo gairės artėjant 2020-iesiems“ ketvirtasis susitikimas. Projektas finansuojamas iš Mokymosi visą gyvenimą programos, kurią Lietuvos Respublikoje administruoja Švietimo mainų paramos fondas.

Pirmąją susitikimo dieną Ispanijos, Lietuvos, Lenkijos, Portugalijos ir Vengrijos atstovai aptarė projekto veiklas, tarpinių projekto ataskaitų įvertinimus, interneto svetainę. Panevėžio rajono švietimo centro atstovai pristatė tarptautinio fotografijos konkurso „Besimokančiųjų portretai“ nuostatus. Po pietų pertraukos visi lankėsi Moterų centre. Toks centras yra tik Mursijos regione, jį finansuoja savivaldybė. Šiame centre moterys lanko įvairius kursus, kuriuos baigę gauna sertifikatus ir turi daugiau įsidarbinimo galimybių. Kursų pasiūla kinta atsižvelgiant į poreikius ir ekonominę situaciją. Moterų centro atstovės, dalyvavę susitikime, džiaugėsi, kad gali ne tik dalyvauti įvairioje veikloje (kalbų, IT mokymuose, jogos užsiėmimuose), bet ir dalintis savo patirtimi, rasti bendraminčių. Šio centro dalyvės nepriklauso jokioms politinėms partijoms ar organizacijoms.

Antroji susitikimo diena prasidėjo Suaugusiųjų švietimo centre. Projekto partneriai dalyvavo seminare „Aktyvus senėjimas suaugusiųjų švietime – gerosios praktikos pavyzdžiai.“ Buvo pristatyta Senjorų centro patirtis. Centro prioritetai – aktyvi senatvė, sveikta ir visuomeninė veikla. Senjorų centre nuolat vyksta paskaitos („Aš Europos pilietis“, „Kova prieš klimato kaitą“ ir kt.). Vėliau buvo pristatytas suaugusiųjų švietimo centras „Infante“, šiame centre mokosi suaugusieji nuo aštuoniolikos metų, nemaža besimokančiųjų dalis – senjorai. Įstaigos besimokančiųjų tikslai labai įvairūs: pakeisti darbą, nuolat tobulėti, neatsilikti nuo IT pažangos. Suaugusiųjų Švietimo centro atstovai pristatė savo parengtą medžiagą, pritaikytą žmonių, turinčių specialiųjų poreikių, mokymui. Centre mokosi įvairių tautybių mokiniai, todėl mokytojai dažnai susiduria su rimtais iššūkiais. Kartais organizuojamos provokuojančios diskusijos, kuriose dalyvauja Ispanijos romai, afrikiečiai, amerikiečiai. Šių diskusijų tikslas – ugdyti toleranciją.

Susitikimo pabaigoje projekto dalyviai aptarė paskutinio susitikimo, kuris vyks Vengrijoje, darbotvarkę, dalyvavimo 2014 m. Europos Sąjungos švietimo, mokymo, jaunimo ir sporto programoje Erasmus+ galimybes. Panevėžio rajono delegacija keliaudama į Lietuvą diskutavo apie senjorų veiklų įvairovę, o mintyse vis grįždavo į apelsinais kvepiančią Mursiją.

Renata Jankevičienė, Panevėžio rajono švietimo centro direktoriaus pavaduotoja

Rima Stongvilienė, Panevėžio rajono Velžio gimnazijos anglų kalbos mokytoja

Grįžti atgal

 

 

 

Loading

Biudžetinė įstaiga Panevėžio rajono švietimo įstaiga
Duomenys kaupiami ir saugomi Juridinių asmenų registre
Įmonės kodas 195271084 
Beržų g. 50
36145 Panevėžys
Tel. +370 45 582 971,
       +370 45 462 813
El.p. centras@prsc.lt

Straipsnių archyvas

Lankytojai

Šiandieną 279

Šią savaitę 1642

Šį mėnesį 2615

Iš viso 153068

Renginių akimirkos